Google Преводач

петък, 6 юни 2014 г.

Крехко "агнешко бутче" на фурна











Необходими продукти:

3 кг. агнешко бутче
125 гр. масло
подправки( червен пипер,сол,черен пипер,розмарин,мащерка,чубрица,сух чесън...)
50 мл. ракия

Начин на приготвяне:

Измиваме много хубаво агнешкото бутче.С маслото го намазваме цялото,от всякъде.Ако не искате да ползвате масло ползвайте зехтин или олио.След като го намазним го подправяме с подправките.Отвсякъде много хубаво го овкусяваме.Слагаме го в тава за печене.Добавяме вода и ракията.Печем в предварително загряна фурна на 220 гр. с вентилатор за 30 мин.След това намаляваме фурната на 200 гр. с вентилатор и печем още около 2:30 ч.Когато се опече от едната страна(приблизително половината време) го обръщаме да се опече и обратно.Ако тръгне да загаря му сложете алуминиево фолио.
Когато стана готово бутчето аз в соса му сложих пресни картофи и станаха невероятно вкусни.
За предпочитане е бута да се консумира студен(така знам от баба :))А ракията го прави крехко месце.
Да си призная агнешкото ми стана любимото месо...много е вкусно и не мирише на агнешко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар