Google Преводач

петък, 6 юни 2014 г.

Отворени (голи) "сърми с лапад"













Необходими продукти:

500 гр. кайма смес (40% телешко месо,60% свинско месо)
500 гр. лапад
2-3 стръка пресен лук
1 ч.ч. ориз
подправки(сол,пипер-червен и  черен)
олио

Начин на приготвяне:

Измиваме много хубаво лапада и лука.Нарязваме ги на ситно.В тенджера загряваме олиото и запържваме лука.Добавяме ориза и го запържваме докато стане прозрачен.Добавяме каймата и разбъркваме докато стане на трохи.Сипваме водичка и овкусяваме с подправките.Добавяме лапада и оставяме да ври манджата за около 15 мин.Сервираме топла с кисело млекце.
Бон Апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар