Google Преводач

събота, 17 май 2014 г.

Домашно сладко от "портокалови кори"









Искам да споделя с вас една много интересна рецепта за това сладко.
Как се получи?
На Великден бях на гости на една приятелка и тя беше направила козунак с портокалови кори.И от дума на дума тя сподели как ги захаросва.Реших и аз да пробвам.Без варене,без термична обработка...просто кори и захар и...чакане.
Та ето какво стана...превъзходно сладко,което нито горчи,нито киселее,а напротив,толкова е приятно и вкусно,че ми стана едно от любимите!

Необходими продукти

600-700 гр. портокалови кори
1 кг. захар

Начин на приготвяне:

Измивам много хубаво корите,почиствам ги от плода(ако има) и ги нарязвам на ситно.
На дъното на малка тенджерка редя ред кори,поръсвам обилно със захар,пак кори,пак захар.Така докато свършат корите и завършвам със захар.
Тази смес я оставих за една седмица на закрития ми балкон...Захарта се беше разстопила,беше пуснат сос(невероятен на вкус).
Прибрах сладкото в буркан(един голям и един малък излезна от това количество) и ги прибрах в хладилника.
Пробвайте,няма да сбъркате с резултата!
Същото може да стане и с кори от лимон!

Няма коментари:

Публикуване на коментар