Google Преводач

петък, 2 май 2014 г.

Пица с "кренвирши"






















Необходими продукти:

700 гр. тесто
1 бр. консерва белени домати(може и доматено пюре) 330гр. Също може и с пресни домати 1 бр,ако е по-голям
150-200 гр. сирене
100-150 гр. маслини
2 бр. кренвирши
300 гр. кашкавал
риган
олио

Начин на приготвяне:

Ако нямате готово тесто,а искате да направите изцяло домашна пица,вие да си приготвите тестото за пицата,вижте моята рецепта за "Класическо тесто(за пици,мекици...)"http://vkusotiite-na-bubeto.blogspot.gr/2014/04/blog-post_30.html.
Аз тази пица я приготвих,като сама омесих тестото.Стана превъзходна.
Омесих тестото,изчаках го да втаса и понеже беше около килограм,отделих тесто за пицата(около 700 гр.),а другото прибрах в хладилника и на сутринта приготвих мекички от останалата част.
Намазах си ръцете с олио и разстлах тестото на дъното на намаслена тава.От горе изсипах консервата с домати.Върху тях сложих риган ( аз много обичам подправките и ригънът е една от любимите ми...много подхожда на пици тази подправка),после сложих натрошено сирене,кренвирши на колелца,маслини без костилка и сложих да се пече в предварително загрята на 180 гр. фурна.Запекох я за около 20 мин. Дръпнах я от фурната,наръсих я с рендосания кашкавал и я върнах във фурната,докато кашкавала хване хрупкава коричка (около 15 мин.).
Не мога да ви опиша колко вкусна стана...Аз обичам по-препечените ятсия и бях сложила пицата във фурната най-долу,за да се запече и блата( и стана невероятно хрупкав),а когато трябваше да се запече кашкавала я сложих почти най-от горе...вкусотия! Изчаквате няколко минути,за да дръпне топлината и я разрязвате.
Бон Апети!


Няма коментари:

Публикуване на коментар