Необходими продукти:
1 кг. кайма смес( 40% телешко,60% свинско)
1 бр. яйце
2-3 стръка пресен лук
2 бр. филии хляб(може и по-стар)
2-3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
подправки(сол,черен пипер,кимион,сминдух)
магданоз
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата.Смесваме яйцето,напоените и отцедени филии хляб с вода,предварително погасената сода за хляб в млякото,наситнените магданоз и пресен лук и всички подправки( те са въпрос на вкус ).Прибираме каймата в хладилника за около час.
Оформяме кюфтенцата(от това количество на мен ми излезнаха около 20 и няколко бройки,зависи и колко големи ги правите).Пържим ги за няколко минутки в силно сгорещеното олио.Отцеждаме ги на хартия за печене.
Аз не съм използвала панировка,например брашно или галета.И така станаха чудесни пухкави кюфтенца.Сервираме с подходяща гарнитура!
Няма коментари:
Публикуване на коментар