Необходими продукти:
3 бр. патладжана
3-4 бр. червени чушки
1 бр(по-голям домат)
1 бр. скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Измиваме продуктите.Нареждаме в тава за печене,послана с хартия за печене патладжаните и чушките и ги изпичаме във фурната(за да не опушваме кухнята).Чушките ще се изпекат по-бързо.Слагаме ги да се задушат(или в тенджера с капак или в обикновен плик,който завиваме).След това слагаме и патладжаните да се задушат,като станат готови.
През това време накълцваме или рендосваме домата в купа,заедно с чесъна и наситняваме магданоза.
Обелваме чушките и патладжаните,наситняваме ги на много ситно,прибавяме към домата,прибавяме зехтин,сол на вкус(може да подправите и с лимон),разбъркваме и прибираме в хладилник.
Поднася се студено!
Няма коментари:
Публикуване на коментар