Google Преводач

сряда, 4 юни 2014 г.

Супа "топчета"













Необходими продукти:

300 гр. кайма смес(40% телешко месо,60% свинско месо)
1-2 бр. картофи(средни)
1-2 бр. моркови(средни)
1-2 бр чушки(средни)
1 бр. домат
2-3 стръка пресен лук
връзка магданоз
2 шепи фиде
олио
подправки(сол,пипиер,вегета,бульон)
брашно за овалване

Начин на приготвяне:

Измиваме всички продукти и ги нарязваме на ситно.Слагаме ги в тенджера(без домата) с водичка да се сварят.През това време правим кюфтенцата(топченцата).Взимаме част от каймата оформяме топчта и овалваме в брашно,за да не се разпаднат във водата,когато ги пуснем.Ако предпочитате може да ги стабилизирате и с ориз вместо брашно(смесвате каймата с малко ориз).Също така може да овкусите каймата по ваш вкус с подправки.
След като заврат зеленчуците добавяме топчетата и оставяме да се сварят.През това време излиза пяна и трябва да я обираме.Слагаме подправките.Аз сложих и зеленчуков бульон.Добавяме олиото,домата,фидето.Ври докато фидето омекне 5-10 мин.На края поръсваме с магданоз и сервираме топла супа с лимонче!



Няма коментари:

Публикуване на коментар