Необходими продукти:
1 тарелка(400-500 гр.) пилешко месо(аз ползвах гърди)
3 бр. стръка пресен лук
2 бр. средни моркова
1 бр. по-голям домат
2 бр. по-големи картофа
1 бр. връзка магданоз
2 шепи фиде
100 мл. олио
подправки(сол,черен пипер)
1-2 бр. зеленчуков или пилешки буьонНачин на приготвяне:
Измиваме хубаво всички продукти и ги нарязваме.
В вода,слагаме да се свари пилешкото месо,заедно с бульона.След като се свари го отцеждаме от водата(докато се вари ще се образува пяна,която се отстранява).
В същата вода,в която сме варили пилето слагаме да се сварят зеленчуците(без домата и магданоза).През това време накъсваме пилето на малки парченца,или си го нарязваме.Връщаме пилето при зеленчуците.Добавяме домата.олиото и пипера.Сол не е нужно,заради бульоните.Слагаме и фидето(по желание,защото сме сложили картофи).
Ври около 5-8 мин.(докато се свари фидето).Подправяме с магданоз и сервираме с лимон,кисело мляко...мммм :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар