Необходими продукти:
10-12 бр. чушки за пулнене
600 гр. кайма смес(40% телешка,60% свинска)
1 ч.ч. ориз(аз ползвам Ризон)
1-2 бр. моркова
2-3 стръка пресен лук
олио
подправки(сминдух,кимион,сол,черен пипер,червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво продуктите.Почистваме чушките от дръжките и семките.Нарязваме продуктите на ситно.Слагаме на котлона олиото,в което ще запържим продуктите.Изсипваме морковите и лука и ги запържваме.Добавяме ориза и го запържваме докато стане бисерен.Добавяме каймата и разбъркваме докато не стане на трохи.След като се получи този ефект добавяме подправките.Аз обожавам да използвам на каймата сминдух и кимион.Много върви.Добавих малко водичка и обърках сместта.Дръпнах я от котлона и започнах да пълня чушките.Наредих ги в тенджера.Не ги пекох,а ги варих чушките.Останалата кайма изсипах между чушките.От горе върху тях сложих една чиния,която да ги покрие,за да не се разпръснат.Добавих вода до ръба на чинията.Сложих ги да се варят за около 20 мин,докато водата се поизпари.Те стават много бързо,защото преди това сме обработили каймата и ориза и те са се сготвили предварително.
Можете да сложите магданоз вътре в сместта,може и да поръсите с него отгоре.Сервират се с кисело мляко,сос бешамел...по-желание!
Уникално вкусно ядене!
Няма коментари:
Публикуване на коментар