Google Преводач

петък, 25 април 2014 г.

Сърми от лапад с кайма и ориз















Необходими продукти:

300 гр. кайма смес(60% свинско месо,40% телешко месо)
100 гр. ориз
20-30 листа от лапад( по-големи)
2 стръка пресен лук
олио
подправки-сол,червен и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме много добре лапада.Попарваме го в гореща вода.Изважда ме го и го потапяме в студена вода.
Измиваме лука и го нарязваме на ситно.
Слагаме олиото на котлона.Добавяме лука.След като се запържи леко добавяме ориза.Запържваме го,докато стане кристален.След това добавяме и каймата.Запържваме я.Овкусяваме с подправките.Добавяме вода,за да се свари ориза.Оставяме да къкри няколко минути.
Дърпаме от котлона.
Взимаме 1 лист лапад и започваме да правим сърмичките.Слагаме малко плънка и завиваме листото на сърма.Редим в тенджера,на дъното,на дъното на която сложих листа от лапад.Така до изчерпване на количествата.
Върху последния ред сърми наредих листа от лапад и от горе сложих една чиния,за да ги притисне,да не се разпаднат докато врат и залях я топла вода до ръба на чинията.
Сложих ги на котлона за около 20-30 мин(много бързо стават,защото преди това "почти" сготвихме ориза и каймата).
Поднасяме с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар