Google Преводач
петък, 25 април 2014 г.
Скариди с масло и пресен чесън
Необходими продукти:
200 гр. скариди (пресни или замразени)
30 гр. масло
1-2 стръка пресен чесън
магданоз
сол (или подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
Ако скаридите са замразени ги оставете да се размразят за няколко часа.Ако са пресни ги измиваме хубаво,заедно с чесъна и магданоза.Нарязваме магданоза и чесъна на ситно.
В тиган загряваме маслото.Добавяме скаридите и ги запържваме.Тук те ще си пуснат водичка и ще се получи нещо като задушаване,но течността ще се изпари след няколко минути готвене.Добавяме магданоза и чесъна и разбъркваме.Действаме бързо,защото бързо се запържват продуктите.Подправяме с подправки,пак разбъркваме и сервираме.
Невероятно вкусна храна,лека и здравословна!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар