Google Преводач

петък, 25 април 2014 г.

Скариди с масло и пресен чесън












Необходими продукти:

200 гр. скариди (пресни или замразени)
30 гр. масло
1-2 стръка пресен чесън
магданоз
сол (или подправки на вкус)

Начин на приготвяне:

Ако скаридите са замразени ги оставете да се размразят за няколко часа.Ако са пресни ги измиваме хубаво,заедно с чесъна и магданоза.Нарязваме магданоза и чесъна на ситно.
В тиган загряваме маслото.Добавяме скаридите и ги запържваме.Тук те ще си пуснат водичка и ще се получи нещо като задушаване,но течността ще се изпари след няколко минути готвене.Добавяме магданоза и чесъна и разбъркваме.Действаме бързо,защото бързо се запържват продуктите.Подправяме с подправки,пак разбъркваме и сервираме.
Невероятно вкусна храна,лека и здравословна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар