Необходими продукти:
1 кг. ягоди
1 кг. захар
1/2 ч.л. лимонена к-на
Начин на приготвяне:
Измиваме хубаво ягодите.Нарязваме ги на малки парченца и ги слагаме в тава.Наръсваме ги със захарта и ги оставяме за няколко часа(може и от вечерта за сутринта или просто за 3-4 часа)да си пуснат сока.Аз ги наръсих 1:1 захар:плод,защото обичам да е по-сладко,но ако не искате да е толкова сладко сложете около 700 гр. захар.
Пуснаха си сока и ги сложих във фурната да се пекат на 180 гр.Аз ги пекох за по-малко от час(зависи,колко гъсто искате да бъде).Преди да ги напълня по бурканчетата сложих лимонената к-на и разбърках.Който иска може и повечко да сложи,за да придаде киселост.Напълних в бурканчета и ги обърнах,да се вакумират.Стана превъзходно,сладичко...даже остана повече сос,който ще използвам като сироп!
Няма коментари:
Публикуване на коментар