Необходими продукти:
500 гр. кайма смес( 40% телешко,60% свинско месо)
3 стръка пресен лук
магданоз
подправки-сол,черен пипер,кимион,сминдух
6 бр яйца
галета за овалване
Начин на приготвяне:
Слагаме яйцата на котлона да се сварят.През това време нарязваме лука,магданоза и ги добавяме към каймата.Добавяме и подправките и омесваме каймата.Слагаме в хладилника за 30 мин.
Обелваме готовите и изстинали яйца.
От каймата взимаме част,която оформяме като шницел,в който завиваме 1 яйце,Оформяме го,овалваме го в галета и го слагаме в тава за печене,която сме постлали с хартия за печене,Така правим с всички яйца.
Загряваме фурната на 180 гр, и печем до готовност.Когато се изпекат яйцата,каймата си пуска течност и хартията е мокра.Може да сложите топките на хартия,за да се отцедат,
Поднасяме с гарнитура(в този случай аз направих домашна руска салата :))
Няма коментари:
Публикуване на коментар