Необходими продукти:
8 бр. по-големи гъби печурки
150 гр. кашкавал
100 гр. краве сирене
100 гр. шунка
2 стръка пресен чесън
30 гр. масло
подправки по-избор
магданоз за поръсване по-избор
Начин на приготвяне:
Отстраняваме пънчетата на гъбите(аз не ги изхвърлих и понеже трябваше да правя свинско с ориз на фурна,ги измих,нарязах и ги прибавих към яденето,така,че винаги може да се намери приложение на "остатъците".
Измиваме ги,заедно с чесъна(тук стана много интересно...първоначалната ми идея беше да използвам стар чесън,и го бях приготвила.Исках също така да сложа и пресен лук.Извадила съм си стария чесън,уж пресния лук и тръгвам да го мия,измих го и започвам да режа.Ми то ми замириса на чесън много приятно...оказа се,че съм взела пресен чесън от хладилника вместо пресен лук :)) и да Ви кажа останах очарована от вкуса,които придаде на ястието...И се отказах от лука .
Рендосваме кашкавала,шунката,натрошаваме сиренето и нарязваме пресния чесън.Нареждаме гъбите в тавата,в която ще ги печем върху хартия за печене.Аз не сложих никакви подправки,те самите по себе си са си солени.Започваме да ги пълним с плънка по избор.Аз ги напълних с кашкавал,сирене и чесън;друга със сирене.шунка и чесън;шунка и кашкавал,шунка и сирене;шунка,сирене и чесън.
От горе сложих по малко масълце и сложих да се пекат на 180 гр. в предварително загрята фурна.Запекох ги за около 20 мин.Извадих ги и върху всяка гъба поръсих кашкавал.Върнах ги във фурната,докато хванат златиста коричка.
Ммммм,станаха невероятно вкусни...само как ухаеха...и бяха си пуснали сос ииии просто не е за описване,трябва да се изпробва :).А този "сбъркан" чесън...придава точния вкус на ястието!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар