Google Преводач

четвъртък, 24 април 2014 г.

Агнешка супа с лапад










Необходими продукти:

500 гр. агнешко месо
500 гр. лапад
3-4 стръка пресен лук
4-5 скилидки чесън
1-2 шепи фиде
олио
сол
черен пипер
червен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме агнешкото месо,ако не ви е останало от някъде( например от печено бутче,котлети...),както на мен ми остана от печеното бутче,което приготвих за Великден(понеже беше 3 кг... :).След като го сварите,изчакайте го да изстине и го накъсайте на малки парченца,обезкостете го,ако е с кост.
След това  измиваме хубаво лапада,заедно с лука.Нарязваме ги на ситно,заедно с чесъна.
Сипваме вода в тенджерата и слагаме лапада,лука и чесъна да омекнат.Сипваме олиото.След няколко минути добавяме и месото.Подправяме с подправките.Трябват ви само няколко минути(около 5-6),за да се консистират продуктите.Добавя се фидето.Супичката ври още няколко минутки и е готова за консумация.
Ако агнешкото ви е останало от някъде,а не го варите предварително супата се приготвя буквално за минути.Става много вкусна.Поднасяме с кисело млекце,лимон,оцет...според вкуса и предпочитанията!
Между другото студена също е много вкусна.Аз студена я обичам повече.


Няма коментари:

Публикуване на коментар