Хляб(трябва да бъде по висок,за да може да се издълбае и напълни с продукти).Грамажът на този хляб е около 600гр.
3 бр, по големи картофа
200 гр. шунка(или някакъв салам)
200 гр. сирене
1 буркан кисели краставички
подправки по-вкус(аз овкусих картофите с шарена сол)
Начин на приготвяне:
Измиваме картофите и ги слагаме да се сварят.Рендосваме или нарязваме на ситно шунката(салама),краставичките и натрошаваме сиренето.Когато картофите се сварят ги обелваме и намачкваме и ги овкусяваме с желаните подправки(преди това сме ги оставили да изстинат-може да ги сложим в студена вода,за да стане по-бързо).Разрязваме хляба от към горната му част(капака-надлъжно).Издълбаваме го(с нож минаваме покрай стените му и отстраняваме вътрешната му част).По желание може да издълбаем и "капака" му.
Започваме да го пълним-ред картофи,ред шунка,ред сирене,ред кисели краставички.Така до изчерпване на продуктите или до достигане върха на хляба.Слагаме "капака" и е готов за консумация.
Този хляб може да има всякаква плънка,зависи според вкуса и настроението.
Няма коментари:
Публикуване на коментар