Google Преводач

неделя, 13 април 2014 г.

Класически Крем Брюле













Класически Крем Брюле

Необходими продукти:

500 мл. сладкарска сметана(30-40% масленост поне)
4 бр. жълтъка
80 гр. захар
1 пак. ванилена захар
4 с.л. кафява захар(за карамелизиране)

Начин на приготвяне:

Слагаме сметаната на котлона,да се загрее,не да кипне.През това време разбиваме жълтъците със захарта и ванилената захар.Добавяме на порции топлата сметана(може със супена лъжица първоначално,докато температурата на двете смеси се изравни,после изсипваме цялата).Разбъркваме и разпределяме в купички.Купичките слагаме в тава,в която сме налели топла вода до средата на купичките(ще печем на водна баня крема).Загряваме фурната на 160 гр. Слагаме тавата с купичките с крем.Много е важно да не завира водата в тавата,за да не се пресече крема.Ако заври,добавете студена вода,за да се изравни температурата и намалете градусите на фурната.Печем около 1,30 мин. Кремът е готов,когато като разклатите тавата или купичката не трябва да мърда като желе.
Изваждаме крема от тавата и оставяме да се охлади.Пъхаме в хладилник за няколко часа.Преди сервиране поръсваме с 1 с.л. кафява захар и обгаряме(карамелизираме) с горелка(фламбираме).Ако нямате горелка,загряваме фурната на 220-240 гр. и запичаме до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар