Google Преводач

петък, 11 април 2014 г.

Крехко агнешко, задушено в бира














Необходими продукти:
1кг.агнешко месо(котлети,ребърца,бъбреци)
3гл. стар лук(по-големи)
1л. светла бира
10-ина скилидки чесън
сол
черен пипер
мащерка
розмарин
100мл. олио
Начин на приготвяне:
Измиваме месото.Нарязваме лука на шайби.Обелваме чесъна.Овкусяваме месото с подправките.На дъното на глинен гювеч редим ред лук,ред месо,между него чесън.Заливаме с мазнина.Така процедираме докато не свършат продуктите.На края заливаме месото с бирата.Слагаме гювеча да се готви в студена фурна(за да не се пръсне) и тогава пускаме печката на 200гр.с вентилатор,за около 2 часа.Месото става изключително крехко,топи се в устата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар