- Необходими продукти:
- За блата:
- 3 бр.яйца
- 100 гр.захар
- 100 гр.брашно
- 2 бр.ванилия
- 1 пак. бакпулвер
- 20 гр.масло
- За крема:
- Ягоди
- Банани
- 300 мл.сладкарска сметана
- 4 с.л.пудра захар
- За глазурата:
- 100 мл.сладкарска сметана
- Начин на приготвяне:
- Разбиваме яйцата със захарта с миксер.Добавяме брашното, смесено с бакпулвера.Добавяме и ванилията и разстопеното масло.Разбъркваме.Печем в предварително загрята фурна на 180 гр.за 15мин.Когато е готов го изваждаме и го завиваме на руло в мокра кърпа.
- Крем:
- Ягодов:
- Нарязваме измити ягоди на малки парченца (ситно) около 100 гр.Разбиваме 150 мл. сладкарска сметана на пухкав крем.Прибавяме 2 с.л. пудра захар.Прибавяме и нарязаните ягоди.Разбиваме с миксер (и кремът се оцветява в розово).
- Бананов:
- Нарязваме един голям банан на парчета.Разбиваме 150 мл.сладкарска сметана с 2 с.л. пудра захар.Добавяме и банана (кремът не става жълт и за това добавяме на върха на ножа жълта сладкарска боя).Развиваме рулото от кърпата.Разделяме го на две половини.Едната намазваме с ягодовия крем, а другата с банановия.Завиваме на руло, което глазурираме с разбитата (100мл.) сладкарска сметана.Украсяваме с пресни плодове.
Google Преводач
петък, 11 април 2014 г.
Пандишпанени плодови рула
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар