Google Преводач

петък, 11 април 2014 г.

Пандишпанени плодови рула












  • Необходими продукти:
  • За блата:
  • 3 бр.яйца
  • 100 гр.захар
  • 100 гр.брашно
  • 2 бр.ванилия
  • 1 пак. бакпулвер
  • 20 гр.масло
  • За крема:
  • Ягоди
  • Банани
  • 300 мл.сладкарска сметана
  • 4 с.л.пудра захар
  • За глазурата:
  • 100 мл.сладкарска сметана
  • Начин на приготвяне:
  • Разбиваме яйцата със захарта с миксер.Добавяме брашното, смесено с бакпулвера.Добавяме и ванилията и разстопеното масло.Разбъркваме.Печем в предварително загрята фурна на 180 гр.за 15мин.Когато е готов го изваждаме и го завиваме на руло в мокра кърпа.
  • Крем:
  • Ягодов:
  • Нарязваме измити ягоди на малки парченца (ситно) около 100 гр.Разбиваме 150 мл. сладкарска сметана на пухкав крем.Прибавяме 2 с.л. пудра захар.Прибавяме и нарязаните ягоди.Разбиваме с миксер (и кремът се оцветява в розово).
  • Бананов:
  • Нарязваме един голям банан на парчета.Разбиваме 150 мл.сладкарска сметана с 2 с.л. пудра захар.Добавяме и банана (кремът не става жълт и за това добавяме на върха на ножа жълта сладкарска боя).Развиваме рулото от кърпата.Разделяме го на две половини.Едната намазваме с ягодовия крем, а другата с банановия.Завиваме на руло, което глазурираме с разбитата (100мл.) сладкарска сметана.Украсяваме с пресни плодове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар