Google Преводач

събота, 12 април 2014 г.

Торта "Гараш"










Торта "Гараш"
Необходими продукти:
6 бр.яйца
2 ч.ч. пудра захар
150 гр. масло
5 с.л. какао(неподсладено)
400 гр. течен шоколад
3 ч.ч. орехови ядки + 8 бр. цели половинки на ореха(за 8 бр.парчета)
Начин на приготвяне:
Разделяме белтъци от жълтъци.Разбиваме жълтъците с 1 ч.ч. пудра захар.Постепенно прибавяме какаото,разтопеното масло и 1/2 ч.ч. орехови ядки.Разбъркваме добре с шпатула(лъжица,каквото имате).
Разбиваме белтъците с останалата пудра захар.
Смесваме двете смеси и разбъркваме с шпатула.
Готовата смес се разделя на 3 части,за 3 бр. блата.Всеки блат се пече на 180 гр. до готовност.Проверяваме със суха клечка(за зъби или шиш).Ако по клечката няма остатъци от блата,значи е готов.
Всеки блат се намазва обилно с течен шоколад и се поръсва с част от останалото количество орехи.Завършваме тортата с течен шоколад,украсяваме от страни с орехи и за всяко парче поставяме по една половинка орех от ядката.
Оставяме тортата в хладилник да преседи до сутринта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар