Google Преводач

понеделник, 5 май 2014 г.

Хрупкава, пухкава "баница" с варени яйца
























Необходими продукти:

1 пак. кори за баница (аз ползвам Фамилия )
300 гр. сирене
1 к. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. газирана вода
5 бр сварени яйца
50 мл. олио
125 гр. масло

Начин на приготвяне:

Настъргвам яйцата(аз използвах сварени яйца,защото правих баницата по Великден и реших останалите яйца да ги оползотворя по някакъв начин).Не се получава по различен начин от тази баница със сурови яйца.
Погасих содата в киселото мляко.Добавих яйцата към млякото,натроших сиренето.Разбърках и добавих олиото.Добавих и газираната вода,за по пухкав ефект.Разбърках всичко.
На дъното на тавата,в която пекох баницата сложих хартия за печене.От горе започнах да редя корите-2x2-плънка,пак кори,пак плънка.Така до изчерпване на количествата.Накрая завърших с кори.Нарязах баницата с остър нож.Разтопих маслото и залях баницата.В предварително загряна фурна на 180 гр. сложих баницата да се пече,докато не хвана желаната коричка.
Извадих готовата баница и я покрих с кърпа за няколко минути,за да омекне.
Благодарение на газираната вода и содата става много пухкава,а благодарение на маслото и хрупкава.Сервира се топла с айран!
Бон Апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар