Google Преводач

четвъртък, 22 май 2014 г.

"Черешов кекс с шоколад"























Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1.ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода за хляб
1 пак. бакпулвер
2-3 бр. ванилии
1 пак. ванилена захар
3 бр. яйца
3 с.л. неподсладено какао на прах
200-300 гр. череши
100-200 гр. течен шоколад

Начин на приготвяне:

Измиваме и изчистваме черешите от костилките(отделяме част за украса).
В отделна купа разбиваме яйцата със захарта,ванилената захар,олиото.Предварително смесеното кисело мляко със содата,погасена в него.Смесваме яйцата с млякото и разбъркваме.
В друга купа сме пресели предварително брашното,при което сме добавили бакпулвера и ванилиите.
Изсипваме брашното при сместа от яйцата и млякото и разбъркваме до хомогенизиране.
Разделяме на 2 сместа(в два отделни съда).При едната смес добавяме какаото и разбъркваме.
И при двете смеси добавяме череши(половината количество при едната смес,другата половина при другата).
Във форма за кекс(ако не е силиконова я намасляваме и набрашняваме,за да не залепне кекса) започваме да редуваме смесите-бяла,кафява,пак бяла и така докато свърши(обикновено 2 пъти).
В предварително загряна фурна на 180-200 гр. слагаме кекса да се пече за около 45-50 мин.Проверяваме със суха клечка дали е готов-ако по нея няма смес кексът е готов.Ако докато се пече кекса започне да загаря отгоре,сложете алуминиево фолио.
Когато кекса е готов го изчакваме да изстине,обръщаме го и гарнираме с течен шоколад и украсяваме с черешки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар