Google Преводач

неделя, 4 май 2014 г.

Свински котлети с ориз и зеленчуци на фурна
















Необходими продукти:

8 бр свински пържоли (котлети)
1 ч.ч ориз (аз ползвам Ризон)
3 стръка пресен лук
4-5 скилидки чесън
1-2 бр. моркова
150-200 гр. гъби (печурки)
магданоз
подправки (сол,черен пипер,риган...)
олио
30 гр. масло
1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Подправяме пържолите с подправките(може да ги начукате,ако са по-дебели).Измиваме и нарязваме зеленчуците.В тиган сгорещяваме олиото и запържваме зеленчуците.Добавяме и ориза.Пържим докато стане бисерен.Наливаме водичка,за да се свари малко,да не хрупа.Подправяме с подправки.В тавата,в която ще печем яденето слагаме пържолите.Добавяме и зеленчуците с ориза и наливаме вода,почти да ги покрие.Слагаме да се пече на 200 гр. за около 1-1:30 мин. във фурната с вентилатор.Преди да ги извадим от фурната,водата ще се е изпарила,пържолите ще са се опекли и станали много крехки и за да станат още по вкусни им слагаме по малко масълце върху всяка пържола и качваме на горен реутан тавата и запичаме за около 10-на мин.Хващат невероятна коричка.Поръсваме с магданоз и сервираме.



Няма коментари:

Публикуване на коментар