Google Преводач

четвъртък, 22 май 2014 г.

"Пирожки със сирене"

















Необходими продукти:

700 гр. брашно
4 бр. яйца
300 гр. сирене
1 к.кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в купа.Содата погасяваме в киселото мляко.Чукваме яйцата при брашното,изсипваме киселото мляко и замесваме меко тесто.Не е нужно сол,защото сиренето е солено.Оставяме тестото на страна да почине.Взимаме малка част от тестото,оформяме го по формата на ръката,взимаме част от сиренето,поставяме по средата и оформяме пирожките.
Сиренето може директно да сложим,когато замесваме тестото и да оформим пирожките заедно с него.
На котлона загряваме олиото и пържим пирожките на по-слаб огън,за да се изпържат хубаво от вътре и да не останат сурови.Отцеждаме на кухненска хартия от мазнината.
Киселото мляко ги прави меки и пухкави.Божествени са!

Няма коментари:

Публикуване на коментар