Google Преводач

сряда, 28 май 2014 г.

"Патладжани" на фурна с кайма, кашкавал и доматен сос
































Необходими продукти:

3 бр. средни патладжана
300 гр. кайма смес(40% телешко месо,60% свинско месо)
200 гр. кашкавал
2-3 стръка пресен лук
1-2 бр. консерви белени домати( 600 гр.)
магданоз
олио
подправки(сол,кимион,черен и червен пипер)

Начин на приготвяне:

Измиваме продуктите.Патладжаните разрязваме надлъжно на половина.
Сега би трябвало да ги посоля и накисна във вода,или да ги сваря леко,за да си пуснат горчивия сок,но аз не го направих.Директно ги издълбах и с вътрешността(не всичката,защото е много) я използвах за плънката на патладжаните.
Не е нужно да се извършва тази процедура,защото не горчат!
Нарязах лука(оставих си 1 стрък за соса) и го запържих,заедно с част от вътрешността на патладжаните,която наситних преди да я добавя.Добавих каймата.След като стана на трохи добавих подправките и запържих още малко.
Кимион много върви на кайма!
Соса не съм го обработвала.Директно го изсипах в тавата за печене,нарязах лук и чесън и разбърках.
Но,ако държите да е обработен-сложете мазнина на котлона,изсипете доматите,добавете лук и чесън,подправки,сол и бъркайте.След това изсипете в тавата за печене.
Със сместа от каймата започнете да пълните патладжаните и ги подредете върху доматения сос.
Във фурната,предварително загряна ги сложете да се запекат за 20 мин.
Добавете отгоре настърган кашкава и запечете до желаната готовност.
Поднасят се топли,топли,поръсени с магданоз(по-желание).

Няма коментари:

Публикуване на коментар