Google Преводач
сряда, 30 април 2014 г.
Класическо тесто (за пици, мекици, пирожки...)
Необходими продукти:
800 гр. бяло брашно
300 мл. топла вода
1 кубче прясна мая (2 x 7 гр. суха мая)
50 мл. олио
1 сл. захар
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята във вода,заедно със захарта и 1 с.л. брашно и я оставяме на топло да втаса ( за 15-20 мин.).
Пресяваме брашното в отделна купа.Сипваме всички съставки и замесваме тесто.Ако водата не стигне добавяме още.Месим го между 2-7 мин.,за да стане меко тесто.Оставяме го да втаса на топличко.При мен втаса за час и малко.След като втаса е готово за консумация.
Аз от половината тесто направих пица,а другата половина я прибрах в хладилника и на следващия ден изпържих мекички.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар