Google Преводач

четвъртък, 10 април 2014 г.

Шницели от мляно месо

Шницели от мляно месо

Сместта за шницелите

Омесената смес

Каймата,брашното,яйцето,галетата

Овалваме е брашно

Овалваме в яице

Овалваме в галета

Готови за пържене

Пържим в гореща мазнина

Изпържени


Изпържени с гарнитура
Необходими продукти:

500гр.кайма смес(60% свинско месо,40% телешко месо)
1бр.яйце
1бр.филийка хляб(накисната и отцедена от водичката)
3-4 стръка(малки) пресен лук
подправки на вкус-моята рецепта за тези шницели,специално за подправките е сол,черен пипер,задължително сминдух.
По желание може да сложите,чубрица,кимион-той върви на кайма.
брашно за овалване
галета за обалване
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Смесваме яйцето,хляба,лука,нарязан на ситно и подправките с каймата и омесваме сместта.Слагаме в хладилника за 30мин.
Взимаме част от сместта и оформяме шницели,които овалваме първо в брашно,после в яйце и накрая в галета.
Загряваме олиото(трябва да бъде много горещо) и пържим за около 2-3 мин. всеки шницел.
Изваждаме в чиния с кухненска хартия,за да се отцеди ненужната мазнина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар