Шницели от мляно месо |
Сместта за шницелите |
Омесената смес |
Каймата,брашното,яйцето,галетата |
Овалваме е брашно |
Овалваме в яице |
Овалваме в галета |
Готови за пържене |
Пържим в гореща мазнина |
Изпържени |
Изпържени с гарнитура |
500гр.кайма смес(60% свинско месо,40% телешко месо)
1бр.яйце
1бр.филийка хляб(накисната и отцедена от водичката)
3-4 стръка(малки) пресен лук
подправки на вкус-моята рецепта за тези шницели,специално за подправките е сол,черен пипер,задължително сминдух.
По желание може да сложите,чубрица,кимион-той върви на кайма.
брашно за овалване
галета за обалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесваме яйцето,хляба,лука,нарязан на ситно и подправките с каймата и омесваме сместта.Слагаме в хладилника за 30мин.
Взимаме част от сместта и оформяме шницели,които овалваме първо в брашно,после в яйце и накрая в галета.
Загряваме олиото(трябва да бъде много горещо) и пържим за около 2-3 мин. всеки шницел.
Изваждаме в чиния с кухненска хартия,за да се отцеди ненужната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар